Search

Thursday, May 30, 2013

Līdz Jāņiem - kārtīgāks pieliekamais, Part 1

Jāņi ir labs atskaites punkts. Līdz tam laikam būtu lieliski izrevidēt pieliekamo, un arī saldētavu. Radīt sev jauku sajūtu, Jāņu vakarā brienot pa pļavu ar apziņu, ka esi sakopis savu sētu. Just, ka tāpat, droši vien, šiverējās mūsu senči, baudot garos vakarus un gaismu, esot ārā un zinot, ka mājās visi apcirkņi tīri un kārtīgi, gaida vasaras brīnuma ražu.
Man patīk tādi izaicinājumi kā "ēd no pieliekamā" vai "ēd no saldētavas", t.i. mēģini izlietot to, kas jau ir. Ir izaicinājums, ir iespēja paskatīties uz "jāiet uz veikalu, mājās nekā nav" plauktiem radoši.
Taču no pieredzes zinu, ka visus krājumus mēneša laikā nevar paspēt izlietot. Nevis tāpēc, ka daudz krājumu, bet tāpēc, ka dzīve ir dzīve un parasti mēs gatavojam to, ko zinam. It īpaši tad, kad gribas ēst un nav daudz laika. Ātrumā grūti kaut ko iesākt ar paciņu kaltētu zirņu un marinētiem gurķiem.
"Līdz Jāņiem - kārtīgāks pieliekamais" pirmā daļa ir ļoti vienkārša: vienkārši paskatīties, kas saldētavā un pieliekamajā dzīvo, un sataisīt ātru sarakstiņu (piem. "3 litri aizdomīgu brūkleņu, jāpārlasa", "4 dažādas paciņas sardīņu").
Un vēl - šis noteikti nav aicinājums mest laukā.  Derīguma termiņu vietā "Use your senses!" - paļaujies uz savām maņām. Pirms izmet, apskati, pasmaržo, pagaršo; arī to, kas ledusskapī.

2 comments:

  1. Ieviņ, es šorīt beidzot saņēmos apskatīt saldētavas saturu, lai sāktu to ātri atbrīvot. Devu sev 2 nedēļas- līdz zemenēm. Un tad ienācu šeit un ko es redzu??? Emanācijas iet pa gaisu)))
    Tātad- es arī pievienojos. Plaukti, saldētava un vēl ledusskapja plaukti un dažas dīvainas burkas, kas stāv zem plaukta.

    ReplyDelete
  2. :))) Nu super, ideāli! Es tā priecājos! :)
    Otrā daļa, Part 2, jau top :).

    ReplyDelete