Search

Sunday, May 5, 2013

Burkānu-ingvera krēmzupa

Jauka zupa burvīgā krāsā. Recepte no grāmatas "Sveriges nya landskapsrätter"; tikai buljona instrukcijas pamainīju. 

Sastāvdaļas:
1 kg burkānu
1 sīpols
ingvera sakne, prāva īkšķa lieluma - 2 ēd.k. smalki sarīvēta
1 ēd.k. sviesta
1,5 l ūdens un 1vistas buljona kubiciņš
4 dl saldā krējuma (1 decilitrs (dl) = 100 ml)
2-3 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
sāls
pipari

Darba secība:
Nomizo un sagriež ripiņās burkānus. Nomizo un sagriež sīpolu. Nomizo un sarīvē ingvera sakni.
Katlā izkausē sviestu, liek burkānus, sīpolu un ingveru apcepties minūtes 3-4. 
Pievieno ūdeni un buljona kubiciņu, uzliek vāku un vāra aptuveni 25 min, līdz burkāni mīksti.
Zupu samaļ ar blenderi, pieliek saldo krējumu un pavāra uz mazas uguns vēl 5 min.
Pieliek citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas.

Notes:
Ingvers man vislabāk rīvējas uz smalkās, ne vissmalkākās, rīves.

3 comments:

  1. I think I will have to try this soup. Jesse loves ginger. (Great photos too!)

    ReplyDelete
  2. Ieviņa, pieliekamais ir SUPERĪGS! Vai tiešām iedvesmošos un sākšu kaut ko gatavot?:) Vai var pievienot arī padomus par mājas kopšan/tīrīšanu, balkonu/lodžiju apzaļumošanu utt? Būtu labi, jo arī slotas, sēklas utt. var glabāties pieliekamajā:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Par puķēm noteikti, man tik ļoti patīk puķes! Noteikti tas viss var glabāties pieliekamajā :).

      Delete