Search

Saturday, May 18, 2013

Aveņu alas

Klasiski zviedru cepumiņi, "Aveņu alas" jeb Hallongrottor. Parasti Aveņu alas tiek veidotas kā mazi groziņi, līdzīgi mafiniem. Man mīlīgas liekas šādas podziņas jeb "thumbprint cookies", pirkstu nospiedumu cepumiņi. Recepte šeit.
Sastāvdaļas:
4,5 dl miltu (1 dl = 100 ml)
1 dl cukura
1 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. vaniļas cukura
200 gr sviesta
1 dl aveņu vai kāda cita ievārījuma
 
Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 C.
Bļodā sajauc miltus, cukuru, capampulveri un vaniļas cukuru. Pievieno gabaliņos sakapātu sviestu un aši sastrādā mīklā. Visātrāk būs ielikt blenderī ar vāku. Tad mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz kādu pusstundu atpūsties.
Izklāj plāti ar cepampapīru. Ņem mīklu pa pus ēdamkarotei un veido bumbiņas. Saliek uz plāts un katrai bumbiņai ar īkšķi iespiež alu. Alā pilda ievārījumu, aptuveni trešdaļu tējkarotes.
Cep krāsns viducī minūtes 10-12. Labāk mazāk nekā vairāk, lai cepumiņi ir gaišāki.
 
Notes:
Tieši šiem cepumiņiem es vienu decilitru miltu aizstāju ar vienu decilitru smalki samaltu mandeļu (jo bija mājās), sanāca ļoti garšīgi.
No šī mīklas daudzuma sanāca 49 cepumiņi.
Paldies aveņu dzīvžoga Saimniecei!
 


No comments:

Post a Comment