Sastāvdaļas:
2 lieli gurķi
2 avokado
1 laims
1 tējk. jūras sāls
Darba secība:
Nomizo gurķus, izgrebj tiem sēklas.
Nomizo avokado. Visu sagriež lielos gabalos un liek blenderī.
Nomazgātam laimam norīvē miziņu (tikai koši zaļo daļu), ieliek blenderī un turpat piespiež klāt laima sulu.
Pieliek sāli un visu sablenderē.
Notes:
Nebija slikti, bet man prasījās klāt aukstu kefīru un dilles, lai būtu riktīga aukstā zupa. Savādāk nevar saprast, vai tā ir tāda vieglāka, ūdeņaināka guacamole vai kas. Man pat viens laims likās nedaudz par daudz. Nākamreiz es noteikti atstātu gurķus ar visām sēklām.
Plusi: Jauna veida aukstā zupa. Ļoti labi saglabāja krāsu - bildēs ir otrā diena.
Mīnusi: Neierasta konsistence, un prātīgi ar laimu.
Vai receptei tiks dota otra iespēja? Jā, bet tad noteikti ar kefīru, dillēm un melnajiem pipariem, un kā vieglu launagu vai pirmo ēdienu vakariņās.
No comments:
Post a Comment