Search

Monday, May 27, 2013

Gurķu-avokado aukstā zupa

Recepte no Gvinetas Paltrovas jaunās pavārgrāmatas "It's All Good" (rakstīta un veidota kopā ar Julia Turshen). Darīju visu, kā bija rakstīts, tikai laimu liku vienu, nevis trīs, kā bija rakstīts receptē.
Sastāvdaļas:
2 lieli gurķi
2 avokado
1 laims
1 tējk. jūras sāls
 
Darba secība:
Nomizo gurķus, izgrebj tiem sēklas.
Nomizo avokado. Visu sagriež lielos gabalos un liek blenderī.
Nomazgātam laimam norīvē miziņu (tikai koši zaļo daļu), ieliek blenderī un turpat piespiež klāt laima sulu.
Pieliek sāli un visu sablenderē.
 
Notes:
Nebija slikti, bet man prasījās klāt aukstu kefīru un dilles, lai būtu riktīga aukstā zupa. Savādāk nevar saprast, vai tā ir tāda vieglāka, ūdeņaināka guacamole vai kas. Man pat viens laims likās nedaudz par daudz. Nākamreiz es noteikti atstātu gurķus ar visām sēklām.
Plusi: Jauna veida aukstā zupa. Ļoti labi saglabāja krāsu - bildēs ir otrā diena.
Mīnusi: Neierasta konsistence, un prātīgi ar laimu.
Vai receptei tiks dota otra iespēja? Jā, bet tad noteikti ar kefīru, dillēm un melnajiem pipariem, un kā vieglu launagu vai pirmo ēdienu vakariņās.

No comments:

Post a Comment