Vilināja iespēja izmantot sarkanās lēcas un tas, ka pīrāgu var taisīt arī bez pamata (crustless pie). Recepte no grāmatas "Perfekta pajer" (red. A.Braw).
Sastāvdaļas:
2 dl
sarkano lēcu (sausu)
pus buljona
kubiciņš
1
sīpols
drusciņ
eļļas sīpola apcepšanai
3 olas
1 dl
kefīra
½ dl tomātu
biezeņa
200 gr
fetas siera
1 tējk.
sāls
1 tējk.
rupji maltu melno piparu
100 gr
melno olīvu
Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 C.
Sietā
noskalo lēcas. Liek katlā, uzlej 4 dl vāroša ūdens un pieliek buljona kubiciņu.
Uz mazas uguns un zem vāka vāra minūtes 10, ik pa laikam apmaisot un
nogaršojot, vai gatavs. Es gatavās lēcas liku atpakaļ sietā, lai notek liekais
šķidrums. Tad liek uz liela šķīvja, lai padziest.
Nomizo
un sakapā sīpolu. Nedaudz apcep eļļā uz vidējas uguns.
Lielā
bļodā sakuļ olas. Pieliek lēcas, kefīru, apcepto sīpolu un tomātu biezeni.
Samaisa. Iedrupina mīklā fetas sieru. Es atstāju diezgan lielus gabalus.
Pieliek sāli un piparus.
Mīklu lej ugunsizturīgā formā un izdekorē ar olīvēm.
Liek
cepties uz minūtēm 30-40. Man sanāca visas 40.
Notes:
Sarkanās lēcas garšo nu apmēram tā, kā zirņu putra - tā ir saprotama garša.
Es formā ieklāju arī cepampapīru. Pīrāgs ļoti labi turas kopā.
Man bija par daudz tomātu garšas, pārāk asi.
Plusi:
iespēja izmantot
sarkanās lēcas; pīrāgs bez pamata; kārtīgs ēdiens
Mīnusi: par daudz tomātu garšas; nepatīk krāsa (bildē OK, bet gatavojot aizdomīgi rozā mīkla)
Vai receptei tiks dota otra iespēja? Tieši šim variantam - nē, bet varētu izmēģināt likt tikai 1 ēd.kar. tomātu biezeņa. Noteikti bija vērts izmēģināt.
Patīk, ka receptes pamatā ir pākšaugi - ļoti vērtīgs un veselīgs uzturprodukts! Kad izmēģināšu recepti, došu ziņu, kā sanāca.
ReplyDeleteLai izdodas! Tik tad es iesaku ņemt mazāk tomātu biezeņa.
DeleteAizdomīgā krāsa- tas man patika!
ReplyDeleteZini, es arī pāris reizes sabojāju sarkano lēcu zupu ar tomātu pastas daudzumu- kaut kas riskaints ir šajā savienojumā.
Bet šī ideja man ļoti patīk!
Es priecājos, paldies :)!
DeleteVisu laiku domāju, ka jābūt kam tādam, ko pielikt klāt un būs vispār superīgi, varbūt brokāļus? Jau novārītus, mazās buķetītēs. Un tad drusciņ mazāk fetas siera.