Vienkārši. Pamatprincips no šejienes.
Sastāvdaļas:
4 saldētas laša filejas (katra aptuveni 125 gr)
drusciņ olīveļļa
pus citrons
sāls
pipari
Darba secība:
Iepriekšējā vakarā lasi no saldētavas ieliek ledusskapī. Ja taisa tai pašā dienā, tad saldētās laša filejas ar visu iepakojumu ieliek lielā bļodā ar aukstu ūdeni un atstāj istabas temperatūrā uz stundu, stundu pusotru.
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 C. Cepeškrāsnī ieliek sildīties cepamo formu (bez eļļas, tikai pašu formu).
Siltu formu izņem no krāsns, formā ielej drusciņ olīveļļas. Formu uzmanīgi sakrata, lai eļļa noklāj visu trauka pamatu.
Liek formā laša filejas, ar brūngano pusi uz leju. Uzslaka lasim drusku olīveļļas. Uzspiež citrona sulu. Uzkaisa sāli un piparus, un liek cepties uz 10-15 min. Tad ar karoti var uzliet filejām pāris reizes to marinādi, kas būs izveidojusies traukā, un ielikt cepties vēl uz minūtīti.
Notes:
Ja mājās nav citrona, droši var taisīt arī bez. Ja mājās ir kāds ķirštomātiņš, to droši var likt līdzi cepties. Ļoti garšīgi ēst siltu lasi ar biezpienu, aukstu uz maizītes, salikt ar pārpalikušiem makaroniem kā pastas salātus nākamajai dienai.
Lai labi garšo!
I LOVE salmon! Yum.
ReplyDeleteDo you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources
ReplyDeleteback to your webpage? My blog is in the very same area of interest as yours and my visitors would certainly benefit from some of the
information you present here. Please let me
know if this okay with you. Thank you!
Dear Anonymous, sure! Please do give the source and link back to Pieliekamais, OK?
Delete