Search

Tuesday, May 14, 2013

Biscotti braucienam

Man jau sen izmēģināšanai bija nolikta šī safrāna biscotti recepte. Likās, ideāli cepumiņi, ko paņemt līdzi braucienā tādam brīdim, kad gribās kaut ko uzkost. Oriģinālrecepte te.
Sastāvdaļas:
100 gr sviesta
0,5 gr samalta safrāna (1 paciņa)
2 olas
1,5 dl cukura (1 decilitrs (dl) = 100 ml)
5 dl miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1 dl dažādu riekstu (aptuveni)
4 žāvētas aprikozes
saujiņa pistāciju riekstu

Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 175 C.
Uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu, iemaisa safrānu un atstāj padzist.
Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru. Piemaisa sviestu un safrānu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri. Riekstus un aprikozes sagriež rupjos gabalos, pistācijas var vispār negriezt.
Miltu un riekstu maisījumus liek klāt olām, samīca mīklā.
Mīklu sadala 4 daļās un izrullē desiņās. Liek uz plāts ar cepampapīru, drusku desiņas pieplacina.
Cep krāsns viducī aptuveni 15 min, izņem, ļauj nedaudz atdzist.
Nogriež temperatūru uz 100 C.
Katru klaipiņu slīpi sagriež apmēram 10 gabaliņos. Liek cepumiņus atpakaļ uz plāts ar griezto pusi uz augšu.
Liek atpakaļ cepeškrāsnī un stundu žāvē, cepeškrāsns durvis atstājot pusvirus. Ja grib, pēc 30 min var apgriezt cepumiņus uz otru pusi.

Notes:
Oriģinālreceptē bija 1,5 dl pistāciju, bet man mājās bija dažādi rieksti vēl no Ziemassvētkiem un dažas aprikozes, tāpēc tādas proporcijas. Manis pēc cepumiņi varēja būt saldāki (tāpēc labi, ka bija dažas aprikozes saldumam). Bet no otras puses, ļoti labi, ka sanāca tādi neitrāli, jo labi garšoja arī tad, kad vienkārši gribējās ēst, nevis salduma pēc.
Tiešām kā receptē rakstīts, sanāca gandrīz 40 gabaliņi, bet tādi maziņi. Tā ka ja es ceptu dāvināšanai, tad jārēķinās, ka aizietu lielākā daļa, ja ne visa plāte.

2 comments:

  1. Ieviņ, apsveicu ar uzsākšanu! Ļoti labas fotogrāfijas un es ļoti gribu- steidzami- šos cepumus! Baidos gan, ka kādu nedēļu nesanāks, bet recepti izprintēju.

    ReplyDelete