Search

Thursday, May 23, 2013

Uzticamie ogu-citrona mafini

Sapņoju par tādām "go to" receptēm, kuras vienmēr sanāk, uz kurām vienmēr var paļauties. Šos mafinus cepu jau kādu pusotru gadu un tie vienmēr izdodas. Pamatrecepte ir no ICA cukura paciņas aizmugures, es nedaudz samazināju cukura daudzumu un pieliku klāt citronu.
Sastāvdaļas:
75 gr sviesta
3 olas
2 dl cukura (1 dl = 100 ml)
1 citrons
4 dl miltu
2 tējk. vaniļas cukura
2 tējk. cepamā pulvera
1 dl piena
aptuveni 2 dl saldētu ogu - melleņu, aveņu

Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 C.
Mazā katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, noliek malā padzist.
Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru, lai būtu kupli un skaisti.
Nomazgā citronu un uz smalkas rīvītes norīvē miziņu, tikai dzelteno daļu. Liek pie olu maisījuma, un piespiež pus citrona sulu.
Citā bļodā sajauc miltus ar vaniļas cukuru un cepamo pulveri.
Olām piemaisa klāt izkausēto sviestu un pienu. Turpat piemaisa klāt miltu maisījumu, tikai tik, lai milti vairs nav redzami.
Mafinu cepamo formu (12 mafiniem) izklāj ar mafinu papīrīšiem, liek katrā turziņā lielu ēdamkaroti mīklas. Tad kādu tējkaroti ogu (tā, lai visos groziņos aptuveni vienāds daudzums ogu). Saliek virsū atlikušo mīklu.
Liek cepties uz minūtēm 20.

Notes:
Šos mafinus mierīgi var uzglabāt plastmasas maisā, un tie būs garšīgi arī trešajā dienā. Tie mafini, kas bildē, kādu diennakti bija nodzīvojuši maisiņā, drusciņ saspiedušies, bet tāpat bija garšīgi. To svaigumu dod citrons, tāpēc ir vērts likt klāt. Varbūt Jāņu rītam, varbūt uz kādu pārgājienu, makšķerēšanu vai festivālu, vai brokastīm uz balkona vai terases - šie mafini labi garšo svaigā gaisā.

2 comments:

  1. I'm going to make these muffins. Possibly this weekend. I LOVE the picture on this one too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much! This picture is from an actual breakfast a year ago, last Midsummer's.
      I hope the muffins turn out well!

      Delete