Search

Thursday, June 21, 2018

Kāpēc mājas kārtošanas projekts?

Šodien uz labdarības veikalu aizvedu divus maisus, tai starpā kasti ar šīm skaistajām kurpēm.
Kad pēdējo reizi tās vilku kājās, sapratu, ka vai nu man tās nekad īsti nav derējušas, vai arī kāja palikusi lielāka, bet fakts tāds, ka pastaigāt es šajās kurpēs īsti kārtīgi nevaru, kur nu vēl izdejoties. Lai tās tagad priecē kādu citu, es nodomāju, bet šķirties bija grūti. Teicu sev, ka tagad man skapī par vienu kasti mazāk, būs vieglāk ieviest kārtību.

Organizēšanas eksperte Cindy Glovinsky raksta, ka "Perhaps the biggest obstacle to living clutter-free is our failure to recognize how circumstances have changed". Man noteikti tā ir. Es cenšos dzīvot šeit un tagad, bet mana māja daudzviet ir pilna ar pagātni. Dzīve ir mainījusies, bet mana telpa nav mainījusies līdzi, vai nav mainījusies pietiekoši ātri.

Kāpēc man vajag mājas kārtošanas projektu, kāpēc tagad? Tāpēc, ka būtu ļoti žēl māju sakārtot tikai uz māklera vizīti un potenciālo pircēju vizīti. Vai ne?

Man koridorā ir tik skaisti iebūvētie skapji, kuros, diemžēl, ir bardaks. Mans mērķis ir kārtīgi skapji, no kuriem ir izņemts viss liekais, viss (gandrīz), kas neiederas šībrīža dzīvē. Zinu, ka gala rezultātā nebūs tā, kā žurnālos - ļoti glīti sarindotas kastes ar šiltītēm: "šalles", "lakati", utt. Bet būtu tik jauki atvērt durvis un redzēt pus-kārtību; lai būtu prieks pašiem.

Tāpēc man tagad būs projekts: katru dienu kaut ko darīt mājas labā.

Šodien vēl maisā saliku grāmatas par suņiem, kas man vairs nav aktuālas, un drīz mēģināšu šo maisu aizvest uz savu suņu klubu.

Kas vēl - ātri nomazgāju šo biroja istabiņas logu, un noņēmu no palodzes skavotāju un caurumu spiedēju. Tie lai tagad dzīvo atvilktnē.

Vai kādam no jums šobrīd ir līdzīgi projekti?

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

2 comments:

  1. Jā, man ir ļoti līdzīgs projekts. Arī mēs gatavojamies pārvākties, un, lai tas tiešām notiktu un, notiktu operatīvi, arī es, pie katras izdevības uzlaboju/ izrevidēju/ saremontēju vienu mājas stūrīti pēc otra. :) Marta

    ReplyDelete