Search

Tuesday, November 5, 2013

"Florista labākie darbi ar neļķēm", 2.daļa

Pirmā daļa šeit. Šodien - par lielo, ligzdveidīgo pušķi.
Šo pušķi mēs veidojām uz ligzdai līdzīgas konstrukcijas; šī konstrukcija bija no metāla stieplēm, kurās ievīti smalki zari.
Darījām tā:
1. Sagatavojām virtenes: metāliskā zelta diegā iesējām limonium zariņus (drusku melleņu mētrām līdzīgos augus ar zili-violetiem ziediņiem)
2. Caur "ligzdu" izlaidām deviņas neļķes; tā, lai neļķu ziedi ir ligzdā, un kāti karājas
3. Pušķī iekārtojām lielu orhidejas ziedu. Šo ziedu iepriekš ielikām plastmasas stobriņā ar ūdeni, jo orhidejas paša zieda kāts jau ir īss.
4. Tad visus kātus mēģinajām likt uz vienu pusi, vienā leņķī, tā sauktajā spirāles sistēmā. Tas bija ļoti grūti. Tad kātus sasējām pušķa vistievākajā vietā.
Augšējā bildē var redzēt vēl divus momentus - ka neļķu kātiem noņēmām lapas, un ka neļķu kāti arī jāgriež leņķī - tāds šņāpiens dod puķes kātam lielāku virsmu, ar kuru uzsūkt ūdeni.
5. Gar ligzdas malām savijām drusciņ, uzsvars uz drusciņ, sizāla šķiedru lillīgi rozā krāsā
6. Tad pušķī ievijām lillā dzijas dzīparu; arī šajā dzīparā bija mirdzošs pavediens
7. Tad gar ligzdas malām un citur pušķī ievijām jau iepriekš sagatavotās virtenes
8. Visbeidzot, iespraudām pāris dekoratīvās pērles, un gatavs!
Tas tik bija skrējiens! Kad skolotāja mums rādīja priekšā, izskatījās tik vienkārši un tik skaisti, bet kad jātaisa pašam, kaut kā kāti negrib vīties, pušķī ir tukši caurumi, "skolotāj, palīdziet, lūdzu!". Drusciņ stress, bet pozitīvs, un daudz smaidu un smiekli. Tā bija koncentrēšanās izdarīt darbiņu dotajā laikā, un ļoti taču gribējās, lai ir smuki; tā bija tik intensīva mācīšanās gan ar galvu, gan rokām. Cik labi, ka pēc šī pušķa bija kafijas pauze!
Rīt, 3.daļā, apskatīsim darbiņu, kas arī veidots uz šādas konstrukcijas bāzes, bet tomēr ir pavisam savādāks.

 Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

2 comments: