Sastāvdaļas:
100 gr sviesta
2 olas
1,5 dl cukura (1dl = 100 ml)
2 dl piena
0,5 gr malta safrāna (viena paciņa)
1 dl rozīņu
4 dl miltu
2 tējk. cepamā pulvera
Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200C.
Mazā katliņā izkausē sviestu.
Tikmēr lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru, lai būtu kupla masa.
Izkusušajam sviestam pielej pienu un pieliek safrānu. Pusi šī maisījuma lej klāt sakultajām olām.
Citā bļodā sajauc rozīnes, miltus un cepamo pulveri. Miltu maisījumu ber lielajā bļodā pie olām, sajauc, tad pielej atlikušo sviesta maisījumu.
Saliek pa formiņām un liek cepties minūtes 12 - 16.
Notes:
Šos mafinus mierīgi var uzglabāt slēgtā traukā istabas temperatūrā 3-4 dienas. Mafini nav pārlieku saldi, man tas ir pluss. Rozīnes nogrimst vairāk mafina apakšā, tas nekas.
Abas reizes liku klāt papildus olas baltumu, jo man bija ledusskapī un bija jāizlieto. Sanāca ļoti labi.
Varētu mēģināt likt nedaudz mazāk sviesta, bet šobrīd neeksperimentēšu, ir izcili, kā ir.
Ā, un bildē šiem mafiniem ir otrā diena; tikko izcepti tie izskatās vēl skaistāki.
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
Looks yummy! I don't know if I like saffron? I do like that it says "beat eggs and sugar together to make a bushy mass." that sounds cool :)
ReplyDelete"bushy mass", ha ha ha :) "fluffy mass" more like it.
DeleteYes, that is the only caveat with this recipe, one has to like saffron.