Sastāvdaļas:
1 fenheļa sīpols
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
2 ēd.kar. olīveļļas
sāls
3 vidējas bietes
2 mazi āboli
1,4 litri dārzeņu vai vistas buljona
melnie pipari
lociņi garnēšanai
Darba secība:
Fenhelim nogriež zaļās daļas un pašu balto sīpolu sagriež kubiciņos. Nomizo sīpolu un sagriež kubiciņos. Sīki sakapā ķiploka daiviņas.
Zupas katlā uz vidējas uguns uzsilda olīveļļu. Liek klāt fenheli, sīpolu un ķiploku, krietnu šķipsnu sāls, un visu sautē, ik pa laikam apmaisot, minūtes 10, lai paliek mīksts, bet ne brūns.
Nomizo un sagriež palielos gabalos bietes un ābolus. Liek katlā, pielej klāt buljonu.
Uzgriež lielāku uguni, lai zupa uzvārītos, tad nogriež mazāku uguni un ļauj vārīties minūtes 30-35.
Zupu uzmanīgi sablenderē, pēc garšas pieliek sāli un piparus. Izdekorē ar lociņiem un pasniedz.
Notes:
Es lociņus neliku, ēdu ar krējumu. Nezinu, vai tie bija āboli, vai manis pašvārītais dārzeņu buljons, bet zupa otrā dienā nekļuva garšīgāka. Varbūt var pielikt kartupeļus un neblenderēt? Varbūt ar vistas buljonu būtu labāk, sātīgāk, bagātīgāka garša?
Plusi: Iespēja ikdienas uzturā, samērā vienkāršā ēdienā, iekļaut fenheli.
Mīnusi: Gribējās bagātīgāku garšu, īpaši otrajā dienā.
Vai receptei tiks dota otra iespēja? Vēl vismaz viena, noteikti.
Vēl no šīs grāmatas esmu izmēģinājusi avokado auksto zupu - garšīga, recepte šeit.
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
Sagribējās biešu zupu. Tad jau, laikam, ļoti veiksmīgs stāsts:) Paldies!
ReplyDeleteI love the color!
ReplyDelete