Search

Thursday, December 19, 2013

Dāvanu papīrs no žurnālu lapām

Man ļoti patīk izmantot to, kas jau ir. Jau kādu laiku dāvanas saiņoju žurnālu lapās, un man tas ļoti patīk. Šodien - daži piemēri un padomi.
Pirmais, būs vajadzīgs vairāk skoča (līmlentes) nekā parasti, un otrais, saiņošana būs nedaudz laikietilpīgāka.
Ieguvums ir tāds:
- unikāli iesaiņotas dāvītes
- ja patīk ķimerēties, ideāls veids, kā pašam paspēlēties
- iespējams, ka viss nepieciešamais - žurnāli un skočs - jau ir mājās
- dabai draudzīgāk, jo izmantojam to, kas jau ir, dodam otru dzīvi krāšņām bildēm
Kā daru:
ņemu kaudzīti žurnālu un ātri šķirstu, meklējot krāsainas lapas. Vissmukāk, manuprāt, sanāk ar piesātinātām bildēm, lai lapā nav daudz teksta un baltu laukumu. Piemēram, augšējā bildē krāsu salikums mani vienkārši sajūsmina. Man tie ir Ziemassvētki - krāšņi, silti, bagāti.
Plēšu laukā smukās lapas, un ideālajā variantā uzreiz nogriežu smuku, taisnu maliņu. Bieži dāvanu saiņošana sanāk pēdējā brīdī, tāpēc pēc tam pats būsi sev pateicīgs, ja iepriekš viss maksimāli būs sagatavots.
Vislabāk šīs skaistās lapas nolikt kādā mapē vienkopus, vai arī uzreiz pie dāvaniņas, ja tā jau ir sarūpēta.
Tad, kad ir gan dāvana, gan smukas lapas, aptuveni paskatos, cik lapu man vajadzēs, un tad skatos, kā visskaistāk lapas salikt kopā. Griežu uz visām pusēm, nekas, ka bildes kājām gaisā, svarīgākais, lai pašam patīk, kā kopā izskatās krāsas.
Tad "no kreisās puses" salīmēju kopā lapas, lai izveidojas viena liela loksne, un tad saiņoju.
Vienmēr ļoti glīti un tā, kā no filmām, sanāk, ja dāvanai uzsien atlasa lentīti. Man vairākas reizes ir paveicies atrast skaistas lentītes hobiju veikalu izpārdošanā. Vēl mans padoms ir paskatīties kancelejas preču un sīklietu/dāvanu veikalos.
Žurnālu papīrs reizēm var būt diezgan stīvs un ciets - ar tādu papīru saiņojot strādā vieglām rokām - netaisi ļoti asus stūrus un papīru pievelc maigi; tad nekas nesaplīsīs un būs skaisti.
Vēl atceries - būs smukāk, ja skoču līmēsi gareniski (horizontāli) gar loksnes malu.

Galvenais, neatkarīgi no tā, vai dāvītes saiņo pats vai veikalā,  ir fakts, ka Tev ir kāds cilvēks, vai cilvēki, kuru Tu gribi iepriecināt - lai tas silda.

Milzu paldies visiem tiem cilvēkiem - stilistiem, fotogrāfiem, rediģētājiem, redaktoriem - kuri šīs skaistās bildes radījuši. You inspire me. Thank you!

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

2 comments:

  1. Really great idea! I love how that top one looks, in the first photos.

    ReplyDelete
  2. Tiešām skaisti! Tādas kolāžas, kādas gatavas neatrast. Paldies!

    ReplyDelete