Search

Friday, September 13, 2013

Kā iesaldēt brūklenes

Rudentiņš - bagāts vīrs. Mežā tik daudz brūkleņu, tik skaistas un garšīgas ogas. Pirmo reizi izmēģinu ogas saldēt izmazgātā piena pakā. Ideja no Lottas Lundgrēnas (Lotta Lundgren) elpu aizraujoši krāšņās grāmatas "Om jag var din hemmafru" (Ja es būtu tava mājsaimniece).
(Grāmatā Lotta iesaka piena pakās saldēt novārītas pupiņas.)
Brūklenes es lasīju rūpīgi un zināmā mežā, tāpēc mājās pat neskaloju, vienkārši aizlīmēju paku ar skoču un liku saldētavā.
Tāda agra rudens pēcpusdiena, kad saule vēl silti, silti glāsta muguru, mežā tāds miers, un miers ienāk arī visā ķermenī. Ideālajā variantā būtu paņemts līdzi arī termoss ar karstu kafiju un siermaizes, bet to visu vēl var labot.
Ja saldētavā jau ir daudz brūkleņu un nezin, ko ar tām iesākt, varbūt ir luste uzvārīt brūkleņu kečupu, recepte šeit.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

4 comments:

  1. laba doma, oj, cik laba doma! man mūžīgi nav piemērotu trauku. Un lieku kaut kamī ar spraugām un tad apsārmo un tā tālāk. Šādi jau var jebkurus zaļumus-ogas un vienalga ko. Tikai jāpalasa- vai ta plevītē, ar kuru tetrapaki pārklāti no iekšpuses, der? Vai tam vispār nav nozīmes?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm, nezinu par pakām. Mums te saldētas ogas pārsvarā pārdod papīra pakās, bet vai un ar ko tās ir izklātas no iekšpuses, nezinu.

      Delete