Sastāvdaļas:
1 dl žāvētu aprikožu (1dl = 100ml)
1,5 dl riekstu, piem.valriekstu, Indijas riekstu
100 gr fetas siera
3 dl miltu
1 dl graham miltu (=pilngraudu miltu tips); (oriģinālā bija kukurūzas milti, polenta)
2 ēd.kar. cepamā pulvera
nepilna tējk. sāls
3 olas
0,5 dl eļļas
2,5 dl kefīra vai jogurta
Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 225C.
Sakapā aprikozes rupjos gabalos. Sakapā 1dl riekstu rupjos gabalos, pārējos riekstus paglabā rotāšanai. Sagriež kubiciņos fetas sieru.
Vidējā bļodā sajauc abus miltu tipus ar cepamo pulveri un sāli.
Lielā bļodā sakuļ olas, piekuļ eļļu, kefīru. Liek klāt miltu maisījumu, ātri samaisa (tikai tik, lai vairs neredz sausus miltus). Iemaisa aprikozes, riekstus un fetas sieru.
Liek mafinu formās (es izmantoju silikona), un katrā mafinā iesprauž pa kādam riekstam.
Cep minūtes 15-18.
Notes:
Vērtējums ir tāds: ja sanāk iekosties gabalā bez aprikozes, fetas siera vai riekstiem, garša ir pārāk pliekana. Bet tā mafini ir sulīgi. Pieļauju, ka arī fetas siera tipam ir nozīme (daži ir garšīgi, daži nu tā). Šie mafini arī izcepti izskatās ļoti gaiši, vairāk kā graudu maizīte.
Nākamreiz es noteikti liktu piparus.
Plusi: Ļoti laba, vienkārša recepte.
Mīnusi: Varētu būt izteiksmīgāka garša.
Vai receptei tiks dota otra iespēja? Iespējams, bet ar izmaiņām.
Ja gribas "sanāks garšīgi, simts punktu!" sāļos mafinus, šeit recepte Siera mafiniem, uzticamajiem.
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
No comments:
Post a Comment