piciņa sviesta
rīvmaize
3 olas
2 dl cukura (1dl ir 100ml)
2 dl miltu
1 ēd.kar. kanēļa
nepilna ēd.kar. malta kardamona
3 tējkar. cepampulvera
1,5 dl eļļas (es lēju olīveļļu, pamatreceptē ir saulespuķu eļļa)
3 dl rupji sarīvēta cukinī
1 dl rupji sasmalcinātu valriekstu (var izlaist, ja nav mājās)
ogas dekorēšanai, ja ir vēlēšanās
Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 175C.
Ar sviestu izsmērē cepamformu un izkaisa ar rīvmaizi.
Sakuļ olas ar cukuru. Atsevišķā bļodiņā sajauc pārējās sausās sastāvdaļas un liek klāt olu-cukura maisījumam. Pielej klāt eļļu, samaisa, un iemaisa sarīvēto cukini.
Liek cepties krāsns apakšdaļā uz minūtēm 40.
Izdekorē ar ogām, vai ēd tāpat.
Piezīmes:
Visgaršīgāk ir ar valriekstiem, bet šovakar man to mājās nebija, un tāpat sanāca labi. Esmu šai kūkai likusi virsū arī krēmsiera glazūru, recepte šeit, pie burkānkūkas.
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
No comments:
Post a Comment