Sastāvdaļas:
drusciņ sviests un rīvmaize formas sagatavošanai4-5 palieli burkāni, tā, lai smalki sarīvējot, sanāktu 4,5 dl (1dl = 100ml)
3 olas
3 dl cukura
3 dl miltu
1 tējkar. vaniļas cukura
3 tējkar. cepampulvera
1,5 tējkar. malta kanēļa
0,5 tējkar.malta ingvera
šķipsna sāls
1,5 dl olīveļļa (oriģinālreceptē bija saulespuķu eļļa)
Garnēšanas krēmam/glazūrai:
200 gr svaigā siera, piem. Philadelphia
nepilns dl skābā krējuma
apm. tējkarote citrona sulas
2 ēd.kar. pūdercukura
mellenes vai kas cits skaists un garšīgs dekorēšanai
Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 150C.
Ar sviestu izsmērē cepamformu, izkaisa ar rīvmaizi.
Uz smalkas rīves sarīvē burkānus, noliek malā.
Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru, lai būtu kupla, gaiša masa.
Atsevišķā bļodā sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepampulveri, kanēli, ingveru, sāli. Tad miltu maisījumu iemaisa pie sakultajām olām.
Piemaisa eļļu un sarīvētos burkānus.
Lej mīklu formā un cep minūtes 55. Iedur ar kociņu, ja kociņš nav lipīgs, gatavs. Arī virtuve jau smuki smaržos.
Izgāž kūku uz režģa un padzesē kādas 10-15 min.
Tikmēr sakuļ garnēšanas krēmu.
Uzziež krēmu uz burkānkūkas, un uz vismaz stundu noliek ledusskapī. Tad dekorē.
Pa nakti es iesaku kūku uzmanīgi apklāt ar pārtikas plēvi, glabāt ledusskapī.
Notes:
Vai bildē var saprast, cik bieza izdevās šī kūka? Bieza un saftīga, tas ir super!Ļoti interesanti - bildē (zemāk) var redzēt, kas pa nakti ledusskapī notika ar to vijolīti, kas bija iesprausta glazūrā - tās nenovīta! Wow!
Salīdzini - bildē tuvākā, smukā puķe bija tā, kas pa nakti bija iesprausta glazūrā. Savītušās puķītes ir tās, kuras es no glazūras jau biju izņēmusi. Es izdaru divus sev ļoti patīkamus secinājumus:
1. Izskatās, ka šādu dekora kombināciju (vijolītes/atraitnītes plus svaigā siera glazūra) var gatavot dienu iepriekš, vai vismaz no rīta iepriekš2. Ziediem garšo svaigā siera un cukura glazūra!
Esmu ēdusi burkānkūku arī ar laima miziņu glazūrā. Garša ir ļoti svaiga un super, bet vizuāli glazūra izskatās labāk šāda, vienkārši balta, nevis ar zaļu, redzamu miziņu (kaut garšīgi ļoti).
Leilas receptē bija vēl arī 1 tējkar.malta kardamona, bet man kardamons ne visai, un tas, kas bija mājās, smaržoja jocīgi, metu laukā.
Plusi: ļoti ātra un vienkārša recepte
Mīnusi: nevaru iedomāties nevienu mīnusu
Vai receptei tiks dota otra iespēja: Noteikti!
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
I will make this at some point in time! I love carrot cake.
ReplyDeleteThis is my first carrot cake - I can't believe how easy it was. I'm especially happy that the frosting contains only 2 tablespoons (yes, tablespoons) of powdered sugar!
DeletePaldies! Man sanāca labi, garšoja!
ReplyDeleteO, nu super! Man prieks!
Delete