Search

Friday, September 26, 2014

Ceptas siermaizītes

Iesnu laikā pie zupas ļoti gribējās mīkstu maizīti, baltmaizi. Tāpēc mājās bija palikušas trīs mazas bagetītes, un to izredzes kļūt par maltīti saruka ar katru dienu. Bet te man pēkšņi uznāca iedvesma uztaisīt mīļu našķi, ceptas siermaizītes ar kečupu.
Sastāvdaļas:
baltmaize
sviests
kečups
siers
ola
pipari

Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 C. Izlkāj plāti ar cepampapīru.
Apsmērē maizīti ar sviestu, uzliek katrai šķēlei kečupu.
Sarīvē sieru, piesit klāt olu un samaisa. Pieber piparus.
Ar dakšu liek siera maisījumu uz maizītēm, un liek cepties.
Ik pa laikam paskatās, kad ir skaista zeltaina krāsa un labi smaržo, gatavs!
Notes:
Lai dzīvo šīs mīļās maizītes, par kurām es gandrīz biju aizmirsusi.
Atlikušo baltmaizi sagriezu mazos gabaliņos, salēju ar olīveļļu, uzkaisīju garšvielas, un ieliku krāsnī cepties, lai man būtu grauzdiņu gabaliņi (croutons), ko likt klāt zupai. Arī tie visi jau apēsti.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

4 comments:

  1. I love you plus I want to eat that bowl of cheese and then the finished yumminess also! MMMmmmm!

    ReplyDelete
  2. Šis jau ļoti tuvojas slavenajām "Martas mammas siermaizītēm":) Es dažkārt mēdzu iemaisīt ketcupu siera-olu masā; tad daļa maizīšu būs sārtenas.

    ReplyDelete