Sanāca ļoti, ļoti garšīgi! Es biju domājusi, ka tā būs ļoti nikna zupa, ko ēdīs galvenokārt tāpēc, ka cerēs ātrāk tikt vaļā no iesnām, nevis garšas pēc. Bet es šo zupu varētu pasūtīt arī restorānā.
Vienīgās izmaiņas, ko es ieviesu: pieliku zupai divas milzu saujas svaigu spinātu, un vēl vārītus brokāļus (bildē brokāļi ir nogrimuši škīvja dibenā).
Sastāvdaļas:
saldēti brokāļi, cik pats grib
2 veseli ķiploki (=tātad, divas veselas ķiploku galvas, nevis daiviņas)
sviests, apmēram ēdamkarote (apm. pirksta garuma, pus pirksta biezuma sviesta strēmele)
1 vistas buljona kubiciņš
sauja miltu (apm. pus decilitrs)
2 lielas saujas svaigu spinātu
pus cup (apm. 1.5 dl) saldā krējuma (es liku vistreknāko, 36%)
pus cup piena
sāls
melnie pipari
Darba secība:
Uzvāra brokāļus; ja vēlas, nokāšot šo brokāļu ūdeni pataupa (varēs izmantot buljonam).
Nomizo ķiplokus, nedaudz sakapā.
Uz vidējas uguns lielā katlā izkausē sviestu. Liek iekšā ķiplokus un sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz ķiploki gar malām sāk iegūt skaistu, zeltainu nokrāsu. Uzmanīgi, lai nav pārāk liela uguns un nepierauj.
Tikmēr karstā ūdenī vai pataupītajā brokāļu ūdenī izšķīdina buljona kubiciņu. Kopā mums vajag 1 litru buljona.
Tad katlā pie ķiplokiem iemaisa sauju miltu, un kādu brīdi visu pamaisa.
Aši lej klāt 1 cup buljonu (šeit bildē var redzēt cup mērtrauciņu, tas ir apm 2,5dl), samaisa.
Noņem katlu no uguns, pieliek spinātu lapas, visu sablenderē.
Tad lej klāt atlikušo buljonu, uzgriež lielāku uguni, lai zupa uzvārās.
Ja vēlas, izvārītos brokāļus sagriež mazākos gabaliņos un liek klāt zupai.
Katlā pielej saldo krējumu un pienu, pieliek sāli un piparus pēc garšas, un gatavs!
Notes:
Ja buljonam izmantos brokāļu vārāmo ūdeni, tad vārot brokāļus, nevajag likt tik daudz sāls.
Nevarētu teikt, ka iesnas būtiski mazinājās, bet sliktāk nepalika noteikti. Tāpēc man šī zupa turpmāk rudenī un ziemā noderēs iesnu profilaksei. Paldies Kelly par recepti!
Vēl divas zupas šeit:
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
Will you come to my house and make me soup please? Your soups always look so delicious!
ReplyDeleteFunny side note: the translation on one part of this says, "I thought it would be very angry soup." I imagine you didn't say anything like that in reality but that was the translation :-)
Sweetheart, of course I will make you soup! First chance I get. Thank you!
DeleteThat was a pretty good translation, though :) - I meant that I thought the soup would be a lot "meaner", you know, with a serious "bite" or however we could describe major garlic situation.