Search

Saturday, August 2, 2014

Krāmu tirdziņš "Slinkā kalpone"

Ja brauc pa ceļu un redz šilti "Krāmu tirdziņš -Slinkā kalpone", kā var tur neiebraukt? Nevar neiebraukt, obligāti jāiebrauc!
How would you like a tour of a Swedish flea market from the comfort of your own home/wherever you happen to be reading this?
Slinkā Kalpone (zviedriski- Lata pigan) atrodas ļoti skaistā apgabalā, netālu no Enčepingas (Enköping) pilsētas. Visas koordinātes, darbalaikus, kontaktus var atrast šeit: facebook.com/latapigan
Brauc pa skaistu, līkumotu ceļu, un kad redz šo zīmi (Svinnegarn baznīca), griežas tieši uz otru pusi.
Nonāks šeit:
Ejam iekšā!
Es pat vilcinos Slinko kalponi saukt par krāmu tirdziņu, jo nekur citur es neesmu redzējusi tik milzīgu vintage audumu kolekciju - ir grēdām audumu (izmazgāti, izgludināti, sakārtoti pēc krāsām) no 50.-, 60.-, un 70.gadiem. Šis ir tikai viens plaukts:
Slinkā kalpone ir iekārtota divās ēkās, katrā ēkā pa diviem stāviem. Ko šeit var atrast: audumus, drēbes, mēbeles, traukus, lampas, un vēl visu ko.

Inspired by The Nester, I was paying special attention to furniture, and thinking of how I might be able to remake some pieces to suit my home.


Patīk šis apaļais galds (zemāk), patīk krēsls (varētu krēsla rāmi nokrāsot tumši pelēkzilā krāsā un polsterējuma daļā ielikt tādu skaistu, rakstainu audumu, piemēram tumši zilu ar baltu). Patīk, ka Kalponē paklāji jau ir salikti uz grīdas, uzreiz var redzēt, kā izskatās.
Vienas mājas otrajā stāvā ir daudz lampu, vāžu, servīžu.
Otrās mājas otrajā stāvā ir drēbes:
un vēl drēbes, un paklāji, un abažūri,
un aksesuāri.
Cik labi, ka es neprotu šūt ar šujmašīnu. Savādāk es būtu nopirkusi šo kleitiņu (zemāk)
auduma dēļ (būtu bijis jāpāršuj). Man tā patīk! Savukārt šī kleita (zemāk) kā no sērijām Mad Men.
Tagad paceļ roku visi, kuriem bērnībā mājās bija šādas (zemāk) apaļas glāzītes plastmasas turēkļos (skaties vidējā plauktā pa vidu)! Un blakām tie pingvīni - sāls un piparu trauciņi - tik piemīlīgi.
Liels paldies Slinkās kalpones Saimniecei, kura man ļāva visu fotografēt Pieliekamajam! Esmu Kalponē bijusi trīs reizes, un vienmēr uzņemšana ir ļoti laipna, neuzbāzīga un viesmīlīga.

Ko vēl darīt, ja sanāk braukšana uz šo pusi? Noteikti iebraukt manā mīļajā eko kafejnīcā Hornuddens Trädgård. Darbalaikus u.c. informāciju vienmēr skatos viņu mājaslapā, šeit.

Paldies draudzenei par ideju uzrakstīt par kādu krāmu tirdziņu!

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

4 comments:

  1. Jā, zinu šo sajūtu, kad gribas to un to un vēl visu ko, un vienlaikus sajūta kā filmā. Lasot atcerējos klejoja mūs pa Amerikas antique veikaliem (lieliem!), kamēr kolēģe meklēja mantotās ģimenes servīzes trūkstošos priekšmetus (servīze bija sadalīta starp māsām) un gandrīz visu arī atrada, kaut ko vienā vietā, kaut ko citā. Arī dīvaina sajūta.
    Bet vismīļākais, laikam, man tomēr mazais krāmu veikaliņš netālu no mājām Budapeštā. Arī tur varēja dzīvoties ilgi, un šādas tādas interesantas dāvanu idejas nākušas tieši no turienes.
    Paldies par tikšanos ar zviedru Kalponi un jauku atmiņu uzvandīšanu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budapeštā es krāmu tirdziņā taču nopirku tās mazās tējkarotītes! Reku var redzēt pie brūnīšu receptes, otrajā bildē:
      http://pieliekamais.blogspot.se/2013/10/uzticamas-brunites-brownies.html

      Delete
  2. I've been thinking of a comment for this post... all I can think is that I am so jealous! That place is magnificent! I LOVE all the fabric!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) I'm thinking that this place must be great for set designers (like if you suddenly need 70s plastic-ware for a production). The owner told me that she's had advertising people from London come and shop with her.

      Delete