"Brazīlijas bruģi" ar melleņu rotājumu. Recepte šeit. Bildes autors - māsa.
Taisīts ar klasiskajiem Selgas cepumiem, bez cepamās formas, bet kartonā, kurā ieklāta pārtikas plēve (12 punkti par resourcefulness! :) Start where you are and use what you have!).
Pienā mērcēta tikai pirmā cepumu kārta, jo bija bailes, ka visa kūka sabruks. Lai būtu garšīgi, būtu vajadzējis mērcēt visas cepumu kārtas pienā.
Plusi: ļoti viegli
Mīnusi: grūti bez cepamās formas, un bez pienā mērcēšanas - par sausu
Paldies māsai par šo superīgo ieskatu un atsauksmēm!
Skatoties uz šo bildi un diskutējot ar Mammu un māsu iedomājos, ka varbūt varētu arī būvēt šo "bruģi" kā klasisku cepumu torti (t.i. bez formas), un visas malas noziest ar kondensētā piena krēmu (to, ko pilda starp kārtām).
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
Bet jāatceras, ka Vis-vis-visklasiskākā Selgas cepumu torte ir ar īstu pašgatavotu vārīto krēmu! Un vienā kārtā iesmērēts, teiksim, brūkleņu ievārījums - tas tā, lai galīgi nenošķebina:) Nav tik grūti, kā var izlikties, un noteikti ir tā vērts!
ReplyDeleteUn man pat mājās ir brūklenes! Tas ir kaut kāds izaicinājums?! :)))))
DeleteUz to pusi:)
ReplyDelete