Search

Friday, August 30, 2013

Kinua ar valriekstiem un pētersīļiem

Zinu, ka latviski saka "kvinoja", bet man zviedru variants "kinua" (ki-NŪ-a, uzsvars uz otro zilbi) liekas daudz vienkāršāks, tāpēc teikšu tā (angliski quinoa).
Žurnāla Real Simple mājaslapā atradu jogurtā marinētas vistas recepti. Izrādījās, ka recepte ir vesela maltīte ar trim dažādiem "momentiem" - vista, saldie kartupeļi ar sēnēm, un kinua. Šoreiz - kinua daļa.
Sastāvdaļas:
2 dl kinuas (1 dl = 100 ml)
sāls
nepilns decilitrs valriekstu
1/2 dl sakapātu pētersīļu (to, kas ar gludām lapām)

Darba secība:
Kinua graudiņus ieber smalkā sietā un kārtīgi noskalo remdenā ūdenī; notecina. Uzvāra ūdeni. Ieliek kinua graudus katliņā un uzlej 3 1/4 dl karsta ūdens.
Kad ūdens atkal uzvārījies, nogriež mazu uguni, uzliek katlam vāku un vāra 15 minūtes.
Tad noņem katlu no uguns, pieliek krietnu šķipsnu sāls, ar dakšu samaisa un ļauj dažas minūtes pastāvēt.
Uz sausas, karstas pannas ļoti uzmanīgi pāris minūtes pagrauzdē valriekstus. Labāk mazāk nekā vairāk, jo tie apsvilst ļoti ātri un tad ir rūgta garša. Padzisušus nedaudz sasmalcina.
Nomazgā un sakapā pētersīļus.
Tad jauc kopā kinua, riekstus un pētersīļus. Gatavs!

Notes:
Šī kinua garšo ļoti maigi, un tā ir laba alternatīva pastai vai kartupeļiem, jo šeit ir savādāka tekstūra, ir kaut kas jauns un interesants.
Oriģinālreceptē rieksti jāgrauzdē cepeškrāsnī. Ja taisa visu maltīti ar vistu, ir vērts, jo tāpat cepeškrāsnī jācep sēnes un saldie kartupeļi. Bet ja taisu tikai kinua daļu, riekstus grauzdēju uz pannas.
Man ir tāda doma, ka šī kinua varētu veidot labu bāzi salātiem (piemēram, pastas vietā), bet praksē to vēl neesmu izmēģinājusi.
 
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

No comments:

Post a Comment