Search

Saturday, August 24, 2013

Cannellini pupiņu zupa ar bekonu un spinātiem

Viena no manām mīļākajām zupām. Recepte no šejienes.

 
Sastāvdaļas:
2 ēd. kar. olīveļļas
90 gr vai aptuveni 5 šķēles bekona
1 mazs sīpols
2 burkāni
2 daiviņas ķiploka
1/2 tējk. kaltēta oregano
1 ēd. kar. tomātu pastas (ne kečupa!)
1 litrs vistas buljona (vai 1 buljona kubiciņs + litrs ūdens)
2 konservu bundžas cannellini pupiņu
60 gr vai 2 paprāvas saujas svaigu spinātu lapu
sāls un pipari
2 ēd. kar. sasmalcinātu svaigu pētersīļu

Darba secība:
Pannā uz vidējas uguns uzsilda 1 ēd.kar. olīveļļas. Mazos gabaliņos sagriež bekonu un liek cepties minūtes 5, līdz bekons iegūst skaistu brūnganu krāsu. Kad gatavs, pārliek katlā. Pieliek otru ēd.kar. olīveļļas; uguni - vidēju.
Nomizo un sakapā sīpolu, liek katlā, apmaisa. Nomizo un sagriež burkānus plānās ripiņās. Liek katlā, apmaisa, un sautē aptuveni 5 min., līdz dārzeņi mīksti. Uzmanīt katla dibenu, lai nepierauj, tāpēc vidēju uguni. Var likt vāku, bet svarīgi ik pa laikam apmaisīt.
Ar ķiplokspiedi saspiest ķiploku, likt katlā. Pievienot oregano, apmaisīt un ļaut visam pāris minūtes pasautēties. Ja paveicas, šajā brīdī kāds ierodas mājās un sajūt šo smaržu.
Katlā iemaisa tomātu pastu, kārtīgi samaisa. Ja tomātu pastai lieto to pašu mērkaroti, ar kuru mērīja olīveļļu, tad tomātu pasta tik labi izslīdēs no karotes, nekas neies zudumā.
Pielej vistas buljonu.
Noskalo pupiņas un pieliek zupai. Uzgriež lielāku uguni, lai zupa uzvārās, tad atkal mazāku uguni, vidēju.
Noskalo spinātu lapas, drusku sagriež. Ja patīk lielāki gabali, tad mazās lapas vispār var negriezt. Liek spinātus katlā, vāra apmēram 10 minūtes. Tikmēr noskalo un sakapā pētersīļus.
Pieliek pēc garšas sāli un piparus.
Kad zupa gatava, uzkaisa pētersīļus un pasniedz.
Notes:
Klāt garšīgu maizīti ar sieru. Otrā dienā zupa būs vēl garšīgāka, un kļūs nedaudz sāļāka.
Ja ir vairāki dūšīgi ēdāji un gribās, lai paliktu pāri arī nākamajai dienai, recepti dubultot. Droši zupā var likt klāt kartupeļus.
Vārot šo zupu, labāk likt priekšautu.
Spinātus vislabāk mazgāt "vannā" - lielā bļodā ar aukstu ūdeni izpeldināt, un tad skalot sietā.
Lai labi garšo!

No comments:

Post a Comment