Sastāvdaļas:
sviesta pupiņas
sāls
sviests
Darba secība:
Uzliek vārīties ūdeni. Pieliek ūdenim sāli, uz litru - kādu šķipsnu. Saliek pupiņas sietā, noskalo remdenā ūdenī.
Nogriež to daļiņu, kur pupai kāts. Ja nav laika, spēka, vai pacietības, var nedarīt, jo ēdot tāpat to var nokost nost.
Liek vārošā ūdenī, un vāra bez vāka minūtes 10-12 (no brīža, kad ūdens pēc pupiņu ielikšanas atkal sāk vārīties).
Nokāš, ieliek katlā dažas šķēlītes sviesta, uzliek vāku. Pēc maza brītiņa katlu sakrata vai apmaisa, un gatavs.
Ja vajag, uzber vēl sāli.
Notes:
Garšīgi arī ar sakapātām dillēm, krējumu, un kā piedeva lasim.
No comments:
Post a Comment