Search

Friday, August 23, 2013

Sviesta pupiņas

Ja vēl redzi tirgū vai veikalā sviesta pupiņas, ņem ciet! Pupiņas ir tik jauks sezonas gardums, ko pagtatavot ir ātri un vienkārši. Princips no šejienes.
Sastāvdaļas:
sviesta pupiņas
sāls
sviests
 
Darba secība:
Uzliek vārīties ūdeni. Pieliek ūdenim sāli, uz litru - kādu šķipsnu. Saliek pupiņas sietā, noskalo remdenā ūdenī.
Nogriež to daļiņu, kur pupai kāts. Ja nav laika, spēka, vai pacietības, var nedarīt, jo ēdot tāpat to var nokost nost.
Liek vārošā ūdenī, un vāra bez vāka minūtes 10-12 (no brīža, kad ūdens pēc pupiņu ielikšanas atkal sāk vārīties).
Nokāš, ieliek katlā dažas šķēlītes sviesta, uzliek vāku. Pēc maza brītiņa katlu sakrata vai apmaisa, un gatavs.
Ja vajag, uzber vēl sāli.
 
Notes:
Garšīgi arī ar sakapātām dillēm, krējumu, un kā piedeva lasim.

No comments:

Post a Comment