Search

Friday, February 21, 2014

Zemes un slieku deserts, bez cepšanas

Dzimšanas dienas dāvana makšķerniekam. Par šo deserta ideju lasīju blogā Bown Eyed Baker, oriģinālrecepte šeit. Lūdzu nesatraukties, "melnzeme" ir cepumu drupačas, un "sliekas" ir saldumi. Šis ir saldais ēdiens bez cepšanas, tikai saliek kopā sastāvdaļas.
Sastāvdaļas:
225 gr svaigā siera (cream cheese), istabas temperatūras
60 gr sviesta, istabas temperatūras
2 paciņas (kopā 300 gr) šokolādes cepumu (es ņēmu "Oreos", jo tie ir ļoti tumši)
120 gr ātrā šokolādes pudiņa pulvera (no paciņas)
piens (cik daudz - skatīties instrukcijas uz pudiņa pakas)
nepilns decilitrs pūdercukura (1 dl = 100 ml)
2,5 dl putukrējuma (2,5 dl ir daudzums nesaputotam)
saldumu "tārpi" dekorēšanai
zemene dekorēšanai, ja vēlas


Darba secība:
Istabas temperatūrā noliek svaigo sieru un sviestu.
Ja izmanto "Oreos" cepumus, tad atdala cepumus no baltās pildījuma daļas (pildījumu var saglabāt un likt klāt deserta otrai daļai). Samaļ cepumus blenderī, lai būtu drupačas, ne pārāk smalki.
Bļodā sataisa šokolādes pudiņu pēc instrukcijas uz paciņas, piem., sakuļ pudiņa pulveri ar aukstu pienu un noliek uz 15 min. ledusskapī.
Sakuļ svaigo sieru un sviestu. Ja saldumam grib likt klāt "Oreos" pildījumu, iesaku šo pildījumu kārtīgi sakult vai sablenderēt atsevišķi, tad likt klāt svaigajam sieram un sviestam. Nogaršo, ja gribas saldāku, tad liek klāt aptuveni decilitru pūdercukura.
Sakuļ putukrējumu, bez cukura.
Tad "ieloka" (uzmanīgi iemaisa vai iecilā) svaigā siera maisījumu šokolādes pudiņā, tad uzmanīgi ieloka putukrējumu.
Tad pilda tai traukā, no kura pasniegs: pirmā kārta cepmu drupačas, tad pildījums, atkal drupačas. Lai virskārta būtu drupačas.
Liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām, vislabāk uz nakti. Pirms pasniegšanas rotā ar "sliekām".
Šis deserts ledusskapī ideāli nostāvēja vismaz 3 dienas. Pasniegt aukstu!
Notes:
Garšo gandrīz vai kā šokolādes saldējums. Vai cepumu drupačas nedod sausu garšu? Nē! Pa nakti viss ļoti labi sasūcas, un drupačas pat prasās.
Veikalā neatradu "tārpus" (gummy worms), atradu "zemeņu spagetti", šīs "sliekas", kas bildēs. Manuprāt, vēl labāk. Pamēģināju "sliekas" ielikt arī vienā deserta starpkārtā, to neiesaku.
Es dāvināju šajā plastmasas traukā (nopirku jaunu), stila punktus dotu, ja kāds sataisītu stikla burkā un vākā izdurtu caurumus (lai "sliekām" ir ko elpot).
Palaidnīgā slieka ēd zemeni.


Receptes plusi: Ļoti jautrs pasākums pašam deserta taisītājam. Nav jācep.
Mīnusi: Kalorijām ļoti bagāts deserts.
Vai receptei tiks dota otra iespēja? Kādreiz varbūt jā, bet tad nedaudz vēl samazināšu cukura daudzumu. Varbūt varētu izlaist arī sviestu.


Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

1 comment:

  1. awe you made me a birthday cake! you didn't have to :-)
    Actually once when I was a little kid I went to a restaurant with my mom for my birthday (that was a tradition actually) and I ordered the "dirt" dessert; much like this. As a kid I just loved it and remembered it so fondly always.

    ReplyDelete