Search

Friday, February 14, 2014

Plānās pankūkas

Visgaršīgākās plānās pankūkas, protams, cep Mamma, bet ja jācep pašam, šī ir ļoti laba recepte (no pavārgrāmatas Vår kokbok, Rabén & Sjögren, 1991). Šīs pankūkas ir bez cukura - derēs gan saldiem, gan sāļiem pildījumiem. Ja gribas uzreiz saldas, pieliek mīklai cukuru.
Sastāvdaļas:
30-50gr sviesta
1 dl  pilngraudu (graham) miltu (var izlaist un tad par 1 dl vairāk balto miltu; 1 dl = 100 ml)
1,5 dl balto miltu
0,5 tējkar. sāls
6 dl piena
3 olas

cukurs, ja grib saldākas pankūkas

Darba secība:
Katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu.
Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pielej pusi piena un sakuļ vienmērīgā mīklā. Tad pielej atlikušo pienu. Pēc tam mīklā iekuļ olas.
Visbeidzot, mīklai pielej klāt izkausēto sviestu - tagad mums ir gatava pankūku mīkla, kuras izcepšanai nevajag eļļu!
Uzkarsē pannu, uzlej nepilnu decilitru mīklas (eļļu, tātad, uz pannas liet nevajag), un samazina uguni uz vidēju. Cep, līdz kamēr pankūkas virspuse sāk kļūt matēta. Tad ar cepšanas lāpstiņu pamēģina, vai ir viegli apgriezt uz otru pusi, ja viegli, tad griež otrādi un vēl drusciņ pacep. Gatavs!
Notes:
No šī mīklas daudzuma sanāk 10 pankūkas (ja ņem ar decilitra kausiņu).
Iesaku vienreiz izmēģināt šo oriģinālrecepti, variantu bez cukura. Pankūkas sanāk tādas foršas, "gaļīgas", un man pilnībā pietiek ar ievārījuma saldumu.

Ko darīt, ja mājās nav ievārījuma? Paskatīties, vai saldētavā ir kādas ogas, un uztaisīt ašo ievārījumu - recepte šeit.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

5 comments:

  1. Cik laba izvēle Valentīndienai! Jā, un mammas recepte ir vienkāršāka (jo mammām parasti nav laika:) un lielākai porcijai (bet cep un cep un šķīvis tukšs...:). Es parasti pielieku vaniļas cukuru.

    ReplyDelete
  2. I think I like pankuka just as much as panqueque (Espanol). Nope, I like it more. Pankuka=neato.

    ReplyDelete