Search

Wednesday, February 5, 2014

Kartupeļu putra

Man patīk kartupeļu putra ar burkāniem. Protams, var taisīt bez.
Sastāvdaļas:
pāris burkāni
kartupeļi (cik grib, vai cik ir mājās)
sviests
piens
malts muskatrieksts (var nelikt)
sāls
pipari

Darba secība:
Nomizo burkānus, sagriež mazākos gabalos un liek vārīties aukstā ūdenī.
Nomizo kartupeļus, sagriež ceturtdaļās (uz pusēm un vēlreiz uz pusēm) un liek pie burkāniem vārīties. Pieber drusciņ sāli. Vāra, kamēr kartupeļi mīksti, minūtes 15-20.
Kad gatavs, nokāš, un uzliek atpakaļ uz mazas uguns.
Ar kartupeļu stampu saspiež kartupeļus un burkānus, liek klāt sviestu un pienu, cik pats grib, visu laiku maisa (lai būtu nedaudz gaisīgāk).
Ja grib, pieliek drusciņ, drusciņ muskatriekstu (viegli pielikt par daudz, un tāda specifiska garša, ko grūti nodzēst).
Pieliek piparus un sāli pēc garšas, un gatavs!

Notes:
Attaisa tunča konservus, klāt biezpienu, un vakariņas gatavas.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

2 comments:

  1. Porridge is something you read about in story books but I can't say that I've ever had it... BUT this is almost exactly how I make my mashed potatoes (carrots included). Is porridge much like mashed potatoes then?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I actually think that maybe the correct Latvian term for this dish would be potato "biezputra", like "thick-porridge", but yep, this is mashed potatoes :).
      Porridge is pretty standard Latvian and Swedish mostly sweet breakfast food, kind of like oatmeal. Maybe with oats, maybe with other grains, usually eaten with jam. I use "putra" to mean both mashed potatoes and breakfast oatmeal.

      Delete