Search

Thursday, February 27, 2014

Chicken Paneng - taizemiešu vistas mērce

Šī ir "ātrā recepte no paciņas", jo sarkanā karija garšvielu maisījumu es netaisu pati, bet ņemu no gatavas paciņas. Ideāli, ja tumšā ziemas vakarā gribas košas krāsas, smaržas un garšas, un siltumu no zemeslodes otras puses. Ja strādā tīrā virtuvē, tad tiešām ātri un viegli. Pamatrecepte ir no Maxiköket recepšu brošūras (nr.1, 2014), un no Santa Maria garšvielu paciņas.
Sastāvdaļas:
eļļa cepšanai
1 sarkana paprika
400 gr vistas filejas (=2 filejas)
1 paciņa garšvielu maisījuma Paneng Red curry
1 konservbundža kokosriekstu piena (400 ml)
70 gr cukurzirņu (apmēram liela sauja)
0,5 ēdamkarote kukurūzas cietes (var izlaist)


klāt olu nūdeles, makaroni, vai ko pats grib


Darba secība:
Sagriež gabaliņos papriku.
Sagriež gabaliņos vistas fileju un cep eļļā, kamēr vista izcepusies un zeltaini brūna. Tikmēr uzliek vārīties to, ko ēdīs klāt - olu nūdeles, makaronus vai ko citu.
Kad vista gatava, to pārkaisa ar garšvielu maisījumu, pieliek klāt kokosriekstu pienu (nekas, ja kokostriekstu piens ir kā biezs krējuma klumpucis, viss izkusīs).
Pieliek klāt papriku un cukurzirņus, un visam 3 minūtes ļauj pavārīties. Ja mērce liekas par šķidru, pieliek klāt pus ēdamkaroti kukurūzas cietes (izšķīdina drusciņ aukstā pienā vai ūdenī). Gatavs!
Notes:
Oriģinālreceptē bija vistas stilbiņu gaļa. Gribētos izmēģināt kādreiz tās visas garšvielas salikt pašam, bet tad tas pārvērstos par daudz ilgāku pasākumu.


Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

2 comments:

  1. How did I miss this??? The post was several days ago.

    That looks really delicious! nice!

    ReplyDelete