Gāju nosūtīt vēstuli un ieraudzīju kartiņu ar cake pops recepti (kartiņu sagatavojis Zviedrijas pasts, un pastkarti var ņemt un sūtīt kādam draugam). Tiešām nebiju plānojusi izmēģināt cake pops, bet recepte likās tik vienkārša, tāpēc tapa šīs kūkas uz kociņa.
Inspired by two of my favorite blogs, Meklējot Priekus and $12 a Day, I decided to simplify this recipe even more by mostly using what I already had at home
for this recipe. (It seems like all of us have been on a roll lately with trying to use what we have and emptying the cupboards and the freezer in preparation for all the berries and mushrooms that autumn will bring.)Sastāvdaļas:
250 gr. kūkas biskvīta daļas
apm. 2 saujas aveņu, der saldētas
50 gr. svaigā siera (cream cheese)
1/2 tējkar. vaniļas cukura
150 gr tumšās šokolādes, var arī mazāk
12-17 koka irbulīši
cukura rotājumi dekorēšanai (sprinkles)
Darba secība:
Blenderī sajauc biskvītu, ogas, svaigo sieru un vaniļas cukuru tā, lai izveidojas viendabīga mīkla.
Sarullē aptuveni 12 bumbiņas (ja mazi kociņi, labāk vairāk mazākas bumbiņas). Uz 10 min. liek saldētavā.
Karsta ūdens peldē (bain marie) izkausē šokolādi. Daļu koka irbuļa iemērcē šokolādē un iesprauž kūciņā, tad visas kūkas ar irbuļiem atkal uz brītiņu liek saldētavā. Svarīgs solis, neizlaist!
Pēc brīža ņem laukā no saldētavas, mērcē šokolādē un tad kūciņu iesprauž, piemēram sietā vai rīvē, un uzkaisa virsū dekoru.
Kūciņas līdz pasniegšanas brīdim glabā ledusskapī.
Notes:
Mazā blenderī sastāvdaļas labāk likt pa divām kārtām. Oriģinālreceptē bija tikai 50 gr. ogu, man tas likās daudz par sausu, tāpēc pieliku iespējams visus 150 gr. (Oriģinālā bija mellenes un baltā šokolāde, plus 1/2 tējkar. malta kardamona).
Daudz vieglāk noteikti būtu, ja izmantotu koka iesmiņus nevis zobu bakstāmos (but that's what I had at home).
Kā garšo? Nu, tā. Ne siera kūka, ne "Kārums", kaut kas pa vidu.
Plusi: Priecīgas kūciņas, kaut kas jauns.
Mīnusi: Salīdzinoši laikietilpīgi, ja kūciņas tiks apēstas minūtes laikā.
Vai receptei tiks dota otra iespēja? Tuvākajā laikā nē.
Pieļauju, ka labi sanāktu arī, ja kūkas biskvīta vietā ņemtu gatavus mafinus. Ja biskvīta daļu grib taisīt pats (I had all the stuff at home), ļoti vienkārša "cukurkūka", sockerkaka, kūkas biskvīta daļa (recepte no šejienes):
75 gr. sviesta
1 dl piena (1dl = 100 ml)
2 olas
2 dl cukura
3 dl miltu
1 1/2 tējk. cepampulvera
2 tējk. vaniļas cukura vai pus citrona mizas
3 ēd.kar. stipras kafijas, ja ir vēlēšanās (garšīgi, bet iekrāsos biskvītu brūn-bēšā krāsā, ne tik skaisti).
Uzsilda cepeškrāsni uz 175 C.
Ar sviestu izsmērē cepamformu un izkaisa ar rīvmaizi. Uz mazas uguns izkausē sviestu, pielej pienu un ļauj padzist. Sakuļ olas ar cukuru, lai būtu kupla masa. Sajauc miltus ar cepampulveri, pieliek vaniļas cukuru. Liek klāt olu maisījumam, pievieno piena maisījumu. Pieliek kafiju vai citrona mizu, ja vēlas. Aši samaisa, ielej formā un cep krāsns apakšdaļā minūtes 35. Sanāks aptuveni 2,5 cm augsts pamats, ja ceps kūkas formā, viducis būs augstāks.
awe you're too sweet.
ReplyDeleteThey look awesome. Great job. I especially love the picture where there's a bite out of one of them :)