Search

Thursday, July 11, 2013

Burkānu biezenis

Recepte no vilciena žurnāla Kupé, 2012.gada maija numura. Biezenis no jaunajiem burkāniem, lai būtu kā piedeva citiem ēdieniem, varbūt kā bieza salsa.
 
Sastāvdaļas:
4-5 jaunie burkāni (250 gr.)
50 gr. sviests
1/2 - 1 ēd.kar. aveņu etiķa (vai sarkanvīna etiķa)
sāls
pipari

Darba secība:
Nomizo burkānus un sagriež plānās ripiņās.
Liek katlā un pielej ūdeni tikai tik, lai knapi nosedz burkānus.
Pieliek sviestu, uzvāra, un tad vāra bez vāka, uz vidējas uguns, līdz burkāni mīksti un ūdens - iztvaikojis, aptuveni 10-13 min. Ik pa laikam var apmaisīt. Tad, kad katlā zem burkāniem palicis vairs tikai dzeltens šķidrums (sviests), ir gatavs.
Noņem no uguns, sablenderē. Pieliek pēc garšas aveņu etiķi, sāli, piparus. Pasniedz siltu vai remdenu.

Notes:
Nu tik garšīgs biezenis! No šī daudzuma sanāks aptuveni divi decilitri (1 dl = 100ml).
Oriģinālreceptē bija klāt arī rozmarīns, garšīgi, bet tāda rudens garša, it kā saldo kartupeļu putra (sweet potato mash). Tāpēc otro reizi taisot vairs neliku. Izmēģināju ar abu veidu etiķiem, ar aveņu garšīgāk (bet nākamreiz mēģināšu likt tikai pus ēd.kar. aveņu etiķa, lai pārāk nenomāc burkānu garšu).
Vajadzētu šo biezeni izmēģināt kopā ar lasi.

No comments:

Post a Comment