Sastāvdaļas:
100 gr sviesta
2 olas
nepilni 2 dl cukura (1 dl = 100 ml)
2 tējk. vaniļas cukura
0,5 tējk. cepampulvera
2 garšvielu karotes (vai šķipsnas) sāls
4 ēdamkar. kakao
2 dl miltu
Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 C.
Mazā katliņā izkausē sviestu. Uz plāts saliek mafinu formiņas.
Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Liek klāt vaniļas cukuru, cepampulveri, sāli un kakao, samaisa.
Pieliek klāt miltus un izkausēto sviestu, samaisa. Pilda mafinu formiņās un cep minūtes 6 - 8. Svarīgi nepārcept, jo tad sanāks sausi mafinīši. Nevajag baidīties no jēla viduča, tur visa receptes jēga, ka mafins ir ar lipīgu viduci.
Piezīmes:
Mafinus var atdzesēt zem dvieļa, tā mafini sanākot mīkstāki. Dvielis pēc tam būs jāmazgā, jo pierauj drusciņ klāt pa kādai mafinu virsmai, bet tas jau nekas.
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
No comments:
Post a Comment