Search

Friday, November 2, 2018

Safrāna lasis ar rozmarīnu

Ļoti vienkāršas un izcili garšīgas vakariņas - safrāna lasis ar rozmarīnu, klāt - rīsi. Vakariņas no piecām sastāvdaļām (neskaitot sāli un piparus, un sviesta piciņu cepamtrauka ietaukošanai). Šo recepti es atradu Pintrestā, no bloga 56kilo.se. Šo recepti esmu izmēģinājusi jau divas reizes, un abas reizes sanāca super.
Sastāvdaļas:
4 laša filejas, atsaldētas
sāls, pipari
3 decilitri (300 ml) saldā krējuma
1 paciņa malta safrāna (0,5 gr)
aptuveni pus paciņa svaiga rozmarīna (2 - 3 ēdamkarotes sakapātu lapu)
rīsi - es ņēmu Uncle Ben's boil-in-bag wild rice mix, sanāca ļoti garšīgi

Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 C.
Ar sviesta piciņu izsmērē cepamtrauku. Traukā saliek laša filejas, pārkaisa ar nedaudz sāls un pipariem.
Bļodā samaisa saldo krējumu ar safrānu, un klāt pieliek sakapāto rozmarīnu. Pieliek drusciņ sāli un piparus.
Mērci lej virsū laša filejām, un liek cepties uz 25 minūtēm.
Tikmēr uzvāra rīsus.
Gatavs!

Piezīmes:
Šo recepti noteikti gatavošu vēl.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

No comments:

Post a Comment