Search

Saturday, November 3, 2018

Aktivitāte divgadniekam - ledus gabaliņu bļoda

Izlasīju par šādu aktivitāti mazajiem - sensory play ar ledus gabaliņiem. Izmēģinājām, un mums patika!
Dara tā - ņem bļodu, saber tajā ledus gabaliņus, un dod mazajam kopā ar lāpstiņu un vēl vienu trauku (mums tas bija spainītis). Sagatavo dvieli. Kad ledus sāk kust un galds vai grīda sāk palikt slapji, mazajam var palūgt ūdeni saslaucīt.

Manam divgadniekam bija ļoti interesanti ledu no viena trauka pārlikt otrā. Sajust, ka ledus ir auksts un slidens. Šoreiz es no sākuma biju klāt un uzmanīju, kā spēlēšanās notiek. Pēc minūtēm desmit izlēmu, ka var iet noņemt no sejas kosmētiku, jo mazajam labi spēlējas. Pēc vēl desmit minūtēm izdzirdēju, ka ledus (kopā ar radušos ūdeni) tiek ieliets rotaļlietu atvilktnē. Ooops! Gāju ar dvieli situāciju koriģēt.

Tad (ar nelielu pierunāšanu) atlikušo ledu un ūdeni izlējām podā un norāvām ūdeni.

Super aktivitāte! Žēl, bet es vairs nevaru atrast, no kura Pintresta "pina" tieši šo ideju guvu, bet tur bija par self-care tips for moms that take 10 minutes or less. Šī aktivitāte bija kā viena no idejām, ar ko var mazo nodarbināt, kamēr pats atvelk elpu.

Ļoti ceru, ka kādai mammai šī ideja noderēs!

Noslēgumā - mana novembra projekta (links šeit) ietvarā šo pēcpusdien uzcepu ašos šokolādes mafinus. Links uz recepti šeit.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

No comments:

Post a Comment