Search

Tuesday, June 10, 2014

Aprikožu ievārījums, ašais

Biju nopirkusi puskilograma kastīti ar aprikozēm, taču augļiem vēl nebija tās pasakainās garšas - saldas, saulainas. Tās aprikozes, kas it kā jau bija nogatavojušās, likās ūdeņainas. OK, nav ko atlikt - taisam ašo ievārījumu.
Sastāvdaļas:
nepilns puskilograms aprikožu
3 ēdamkar. cukura

Darba secība:
Sameklē tīru stikla burku, ielej burkā vārošu ūdeni, lai pastāv.
Uzliek uz uguns katlu ar pabiezāku dibenu, katlā iegriež aprikozes. Uzgriež lielāku uguni, pieber cukuru, un ar kartupeļu stampu maisa un drusciņ saspiež aprikozes.
Nogaršo, ja liekas labs un viss ir kopā sasilis, gatavs!
Uzmanīgi ielej tīrā, karstā (tukšā) stikla burkā, uzskrūvē vāku un liek ledusskapī.

Notes:
Šis ir ašais ievārījums tūlītējai lietošanai. Sakarā ar to, ka es liku parasto cukuru (jo bija mājās), ievārījums nesarecē, bet tas nekas. Ļoti garšīgi pie planājām pankūkām, un galvenais - prieks, ka nabaga aprikozēm tika dota vēl viena iespēja. Dodu sev 10 mega Saimnieces punktus!
Vēl es varu iedomāties drusciņ šī ievārījuma pie kāda pikantāka cietā siera.
Svarīgi! Ar tikai 3 ēdamkarotēm cukura pie ne visai saldām aprikozēm sanāks diezgan skābens ievārījums, tāds uz plūmju sulas garšas pusi. Neteiksim "skābens", teiksim "svaigs", "atsvaidzinošs".

Dažas receptes (linki) no Pieliekamā:

Un vēl - mīļo lasītāj, varbūt Tu jau esi ievērojis, ka Pieliekamajā tagad ir arī meklēšanas funkcija. Lapas pašā augšā, tieši zem lielā virsraksta "Pieliekamais" ir meklēšanas lauks - ieraksti tur, ko vēlētos Pieliekamajā atrast (piem. brownies vai krāsnī cepts lasis), un nospied Search.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!


6 comments:

  1. Oh wow, YUMMY!!! I should have done this awhile back with some apricots that I bought for Abner that were not very sweet either.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This "jam" would even be great for a quick "hello" or hostess gift - I mean "quick" only if you have a couple of jars sitting in the fridge.

      Delete
  2. Ieviņ, aprikožu ievārījums ir mans absolūti vismīļākais! Un es tev silti iesaku pamēģināt pielikt žāvētās aprikozes pie svaigajām...

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, es nezināju, ka tāda iespēja pastāv! :) Super, paldies Tev!

      Delete
    2. Tā nav mana ideja, tā ir "Spilvas":))

      Delete
    3. Tad jau, droši vien, žāvētas aprikozes varētu likt arī pie citiem ašajiem ievārījumiem, piemēram aveņu. Būs jāatceras.

      Delete