Search

Wednesday, September 9, 2015

Brūklenes

Braucu uz mežu nogaršot mellenes - jā, pārsvarā tagad mellenes jau pārāk ūdeņainas. Bet brūklenes - tik garšīgas, tādiem ķekariem, tik skaistas ogas!
Salasīju litru un iesaldēju. Interesanti, ka tai meža izcirtumā, kur ir visvairāk saules, brūklenes vēl nav īsti gatavas. Taču mazliet ēnainākā vietā, starp stiprām, garām priedēm un mellenājiem - tik saldas un gatavas ogas.
Ir viena maģiska siera kūka, kuras recepti es atradu sen, vienā Kanādiešu žurnālā. Paklausieties nosaukumu - "Red berry chocolate cheesecake", Sarkano ogu šokolādes siera kūka. Tur tieši vajag brūklenes. Gabalu tādas siera kūkas ar kūpošu kafijas krūzi dzimšanas dienā vai Ziemassvētkos - tie ir svētki.

2 comments:

  1. Nu, vai saldētās ogas atradušas savu pielietojumu? Un vai recepte izmēģināta, un rezultāts ir tik labs, kā solījās? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Visas šīs ogas apēstas, un žēl, ka nesalasīju vēl - nopirku veikalā saldētas, nevar ne salīdzināt ar "manējām".
      Red berry chocolate cheesecake ir pārbaudīta vērtība, tik sen nav taisīta. Ielieku linku, ja kādam noder: (tik bilde linkā nu gan ir citas kūkas)
      http://www.chatelaine.com/recipe/world-cuisine-2/red-berry-chocolate-cheesecake/

      Delete