Sastāvdaļas:
200 gr sviesta, istabas temperatūras
2 cups (1 cup = 2,4 dl, 1 dl = 100ml) miltu
1,5 tējkar. cepampulvera
1 tējkar. sāls
1 tējkar. vaniļas cukura
krietna šķipsna kanēļa
2 dl cukura
2 dl brūnā cukura, mērot cukuru pieblietēt
3 lielas olas (kā var zināt, vai olas ir lielas? Būs rakstīts uz olu kastītes)
3 cups auzu pārslu
1,5 cups rozīņu un vēl to, ko pats grib likt klāt, lai kopā sanāk kādi 3,5 dl.
Darba secība:
Noliek sviestu istabas temperatūrā. Var sagriezt šķēlēs un gabaliņos, lai ātrāk paliek mīksts (atstāj, lai stāv kādu stundu, divas). Tikmēr var sagatavot visu pārējo.
Uzsilda cepeškrāsni uz 175 C.
Vidējā bļodā samaisa miltus, cepampulveri, sāli, vaniļas cukuru un kanēli.
Lielā bļodā sakuļ sviestu ar abiem cukuriem un olām, lai šī masa paliktu gaišāka. Šai mīklai piemaisa klāt miltu maisījumu, tikai tik, lai miltus vairs nevar redzēt. Food.com rakstīts, ka "pārmaisot atīstās glutēns, un tas cepumus padara cietus".
Rupjos gabalos sagriež riekstus; aprikozes u.c. sagriež mazākos gabaliņos.
Mīklai pieber klāt auzu pārslas un uzreiz arī rozīņu maisījumu, samaisa. Mīkla būs ļoti bieza un maisīt būs ļoti grūti, viss kārtībā.
Uz cepamplāts uzklāj cepampapīru.
Ar ēdamkaroti ņem mīklu un liek uz plāts tādās kaudzītēs, lai sanāk, piemēram 4x4 cepumi uz vienas plāts. Kaudzītes nedaudz pieplacina. Ja vēlas, uzliek pus riekstu dekorācijai.
Var veidot apaļākus, kārtīgākus cepumiņus, tas paņems vairāk laika.
Cep 13-15 minūtes, uz beigām uzvaktē. Es ņemu laukā tad, kad cepumiem parādās zeltaini brūnas maliņas, jo es gribu soft & chewy cepumus. Jo brūnāki cepumi, jo būs cietāki. Tātad, šie ir vairāk bāli skaistulīši; negaidīt ļoti brūnus cepumus.
Notes:
No šī mīklas daudzuma sanāk 3 plātis pa 16 cepumiem uz katras.Var cept arī ar pilngraudu miltiem (daļu parasto miltu, daļu - pilngraudu), bet cepumiņi izskatīsies punktaini; garšas ziņā gan ļoti labi. Varētu vēl nedaudz samazināt cukuru, jo aprikozes un rozīnes jau pašas ir saldas.
Uzglabāt slēgtā traukā, istabas temperatūrā.
Important tip: when hiding these cookies (also and especially from yourself), hide them in multiple (three is good) locations. You'll be glad you did; nothing like finding one of these cookies after you were sure you had none left.
Also, these cookies are quite pale looking. I added the red ribbon to punch up the color for these pictures. The half almond on top of each cookie makes a huge difference presentation-wise.
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
No comments:
Post a Comment