Search

Friday, January 10, 2014

Tukšs ledusskapis? Lieliski! Kā ātri un viegli iztīrīt ledusskapi.

Ja ledusskapis ir gandrīz tukšs, lieliski! Kad vēl labāk to aši iztīrīt? Lūk mani 7 soļi līdz tīram ledusskapim.
Šis saraksts ir veidots tā, lai minimālā laikā sasniegtu maksimālu rezultātu.
Ja nav laika vai spēka, tad dari tikai pirmo soli un jau būs daudz labāk. Vai pirmo un otro soli. Es sarindoju visus soļus pēc svarīguma (man) pakāpes.
1. Atver ledusskapi, saņem drosmi un apskati tos maisiņus/traukus, kuros varētu būt kāds zinātnisks eksperiments (pelējums, puvums). To visu izmet ārā.
Piemēri: aizmirsti šampinjoni plastmasas maisiņā, vecs ingvera gabals, sacietējis pus citrons (jo "to varētu ielikt bļodiņā ar ūdeni un iztvaicēt mikroviļņu krāsni, tad būtu vieglāk iztīrīt") - drīkst mest laukā.
2. Ar mitru lupatiņu un drusciņ trauku mazgājamā līdzekļa notīri un saslauki vislielākos traipus, piemēram izlijušu pienu.
3. Redzamā vietā noliec tos produktus, kurus vēl var saglābt.
Piemēri: pavītušu papriku var sacept, siera gabaliņus var sarīvēt.
4. Attaisi un pasmaržo burkas un pudeles, kuras sen nav lietotas. Ja labs, atstāj, ja nē - met laukā.
Piemēri: vasaras grilla mērce, tomātu pasta, pusburka marinētu gurķu. Ja tiek krātas mazās paciņas ar sojas mērci un sambal garšvielu (tās, kuras iedod līdzi, ja pasūta asian food): paskatīties derīguma termiņu. Ja ir 7 sambal paciņas, un ledusskapī ir arī divas pilnas sambal burkas, mazās paciņas ar "vecu datumu" drīkst mest laukā.
5. Izņem no ledusskapja visu atlikušo un, sākot no augšējiem plauktiem un virzoties uz leju, izslauki ledusskapi ar mitru lupatiņu. Drusciņ trauku līdzekļa pēc vajadzības.
6. Liekot produktus atpakaļ, noslauki paku un burku apakšas.
7. Nomazgā ledusskapja rokturi.
Gatavs! Priecājies par padarīto darbu.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

2 comments:

  1. great post! I'm honestly enjoying cleaning up around the house... hopefully we can maintain the momentum for OCH for the rest of the year :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. This is me sneakily gearing up for operation "Eat from your pantry/freezer" again :)

      Delete