Sastāvdaļas:
olīveļļa
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
oregano, ja grib
1-2 pakas sasmalcinātu tomātu (tās maziņās tetrapakas)
1-2 bundžas tunča konservu, der gan eļļā, gan ūdenī
sāls
pipari
Klāt pēc vēlēšanās: makaroni, rīsi, olu nūdeles
Darba secība:
Uzsilda pannā eļļu. Nomizo un sasmalcina sīpolu, cik smalki pašam patīk. Nomizo ķiploka daiviņas.
Liek cepties sīpolus, lai tie būtu mīksti, ik pa laikam apmaisot. Pēc laika piespiež vai piegriež klāt ķipolku. Var pielikt drusciņ oregano.
Uzliek vārīties makaronus, rīsus, vai olu nūdeles.
Kad sīpoli mīksti, pannā ielej tomātus. Ļauj visam pasautēties uz vidējas uguns.
Tad pieliek klāt tunci, vēl ļauj visam pasautēties (kamēr makaroni gatavi), pieber pēc garšas sāli un piparus.
Nokāš makaronus, uzliek tunča-tomātu mērci un ēd.
Notes:
Man ļoti garšo.
Pēc vajadzības var vai nu pastiept garāku ar vairāk tomātiem, vai salikt vairāk tunča, lai būtu sātīgāk, visādi būs labi.
Janvāra bonuss: vakar veikalā bija atlaide gan makaroniem, gan tomātiem, gan tuncim!
Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!
I have to say thank-you for the emergency food; even though I've altered your recipe a bit I LOVE this go to recipe for a quick hot filling meal.
ReplyDeleteThank you! I'm so happy my friend taught me how to make this.
Delete