Search

Friday, January 31, 2014

Rabarberu pīrāgs no saldētiem rabarberiem

Cepam rabarberu rausi! Šajā ierakstā solīju, ka tas būs pasākums sniegotai janvāra dienai. Ja gadījumā Tev saldētavā iesaldētu rabarberu nav, tad liec rabarberu vietā konservētu ananāsu, un būs super garšīgi. Ļoti laba un salīdzinoši ātra recepte, pamats no šejienes.
Sastāvdaļas:
3 cups (aptuveni 700 ml) saldētu un jau gabaliņos sagrieztu rabarberu, vai 1 bundža konservēta, gabaliņos sagriezta ananāsa (aptuveni 500 gr)
150 gr sviesta
1 dl cukura (1 dl = 100 ml)
3 dl miltu
1 tējk. cepampulvera
Pildījumam:
2 olas
2 dl skābā krējuma
1 dl cukura
1 tējk. vaniļas cukura

Darba secība:
Izņem no saldētavas rabarberus, un ar visu maisiņu liek lielā bļodā ar aukstu ūdeni uz kādām 2-3 stundām, lai atkūst. Tad nokāš sietā. Atliek malā dažas skaistākās, sārtākās šķēles dekorēšanai.
Uzsilda cepeškrāsni uz 175 C.
Virtuves kombainiņā samaisa sviestu, cukuru, miltus un cepampulveri, tad ar rokām samīca mīklā un mīklu izspiež cepamformā, veidojot maliņas. Ar dakšu sabaksta caurumus.
Bļodā sakuļ olas, krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Pieliek notecinātos rabarberus, samaisa.
Pildījumu lej pīrāga pamatā. Ja grib, izdekorē ar dažām rabarbera šķēlītēm.
Liek cepties uz 40 minūtēm, ja vajag, tad vēl uz 5. Pats pildījums nekļūs brūns, skatīties vairāk uz pīrāga malu brūnumu.
Notes:
Ļoti garšīgs un bagātīgs pīrāgs.
Nezināju, ka rabarberi saldējot tik ļoti sarūk. No maniem 3 "cups" (sudraba trauciņš bildē) atsaldēti sanāca varbūt 1 cup. Vēl mēģināju saldēt gan plāni sagrieztas sķēlītes, gan rupjāk sagrieztas. Pīrāgā, manuprāt, ļoti lielu atšķirību nejūt, tāpēc šogad, ja atkal tikšu pie rabarberiem, griezīšu tādās vidējās, ātri un vienkārši.
Vēl par rabarberiem?
Pagājušovasar izmēģināju ļoti skaistu, bet ķimerīgu pīrāgu ar rabarberu, par to rakstīju šeit.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

4 comments:

  1. Tas viss kaut kā atgādina vasaru:) Gabaliņš vasaras spelgonī. Jauki.

    ReplyDelete
  2. Is it sort of like a cheese cake (pie)? That's what it's looking like to me... I think: YUM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Thank you! The original recipe is for crushed pineapple. So you basically mix crushed pineapple (w/o the juice) with sugar, eggs, and sour cream, and bake it in the pie shell. So good.

      Delete