Search

Thursday, March 12, 2020

Publicēju vēlreiz: 6 padomi, kad "nav, ko vilkt mugurā"

Vai zini sajūtu, ka jāsaģērbjas darbam, bet liekas, ka Tev skapī nav pilnīgi nekā, ko gribētos uzvilkt mugurā?  

Foto: Alexandra Gorn no Unsplash.com

Drēbes, kuras Tu kādreiz ar nepacietību steidzies valkāt, kaut kā ir zaudējušas savu burvību. Iedomāsimies arī, ka šobrīd jaunu apģērbū Tu nepirksi. Negribas taču justies tā, ka nav, ko vilkt mugurā, un negribas arī rotēt vienīgi tos četrus topus un pāris bikses, kuras Tu esi atzinusi par labu iziešanai no mājas.

Lūk, seši padomi, lai ienestu nedaudz prieka brīžos, kad jāiztiek ar to, kas jau ir Tavā skapī.

1. Atgādini sev, kāpēc Tu dod savām drēbēm otru iespēju - kāpēc Tu izvēlies paskatīties uz savu garderobi ar jaunām acīm, nevis atmet ar roku un dodies iepirkties. Varbūt Tu krāj naudu kam īpašam. Varbūt Tu centies sakārtot savas finanses. Galvenais ir uztvert šo brīdi kā pagaidu variantu.

Piemēram, saki sev, ka šobrīd Tu izmēģināsi, kā vēl var sakombinēt tos pašus džinsus un džemperus, kas jau ir Tavā skapī. Pēc sešām (vai septiņām, vai astoņām) nedēļām Tu varēsi nopirkt kaut ko jaunu.

2. Šis ir it kā pašsaprotams solis, bet izmazgā veļu! Vismaz pāris mašīnas. Kad drēbes izžuvušas, rūpīgi tās izgludini un skaisti pakar. Redzot savas drēbes visas vienkopus, Tu, visticamāk, atklāsi, ka Tev ir vismaz pāris jauki apģērba komplekti.

3. Tiec līdz sava veļas groza apakšai. Pastāv liela iespēja, ka Tu atradīsi vienu vai vairākus topus, par kuriem Tu jau gandrīz biji aizmirsusi, jeb varbūt to vienu īpašo krūšturi, kurš vienīgais der zem Tavas mežģīņotās blūzes. Tagad, pēc šādas veļas groza revīzijas, Tev būs arī daudz vieglāk regulāri tikt galā ar netīro veļu, jo veļas grozs liksies "viegls" - tā apakšā vairs neslēpsies nekādi "īpašie projekti" (piem., "šis jāmazgā uz maigās programmas, bet žēl likt pustukšu mašīnu", "šim jāiztīra traips, droši vien jau ieēdies", utt.).

4. Uzspēlē veikala dekoratoru. Veikalos drēbes regulāri tiek pārliktas no vienas sienas, plaukta, vai galda uz kādu citu vietu, lai mēs, pircēji, tos pašus apģērba gabalus ieraudzītu jaunā gaismā. Rīkojies tāpat savā skapī! 

Pakar tās drēbes, kuras Tu parasti loki un glabā atvilktnēs, un otrādi - saloki dažus topus un bikses, kuras parasti kar uz pakaramajiem. Ja vēlies tādas skaistas kaudzītes, kā veikalos, locīšanai kā šablonu vari izmantot žurnālu. Skapja pārkārtošana Tev liks sajust jaunu enerģiju, pēc tam skapi atverot.

5. Tagad, kad Tu sāc ieraudzīt dažas jaunas apģērba kombinācijas, dari to, kas jādara, lai Tu šīs drēbes tiešām arī uzvilktu. Piemēram, ja Tev ir gari, plīvojoši svārki, kurus Tu vēlētos valkāt ne tikai vasarā, sameklē piemērotas zeķubikses un izmazgā tās, ja nepieciešams. Pārmazgā un izgludini tos drēbju gabalus, kuri jūtas "iesūnojuši". Notīri zābakus. Sakop baltās tenisa kurpes (jā, tās droši var valkāt visu cauru gadu).

6. Pievieno savam tērpam lielākus aksesuārus. Ja Tev ir pāris lielu auskaru vai vairākas lielas kaklarotas, šis ir īstais brīdis, lai šīs rotas atsāktu vakāt. Sagaidi, ka sākumā Tu jutīsies neierasti. Bet zini, ka iespaidīgu auskaru pāris var ne tikai uzlabot, bet arī pilnībā pārvērst Tavu tēlu. Mēģini lietot aksesuārus vai nu līdz brīdim, kad pati sāksi pierast, vai līdz pirmajiem komplimentiem - tādi noteikti būs!


Tad, kad Tu beidzot dosies iepirkties, Tu zināsi, ka labi pazīsti sava skajpa saturu. Tu zināsi, ka pat viens jauns bikšu pāris var dod jaunu enerģiju gandrīz visiem taviem topiem, un ka Tev nevajag nopirkt pilnīgi jaunu garderobi, lai justos un izskatītos jauki.


Šo rakstu Pieliekamajā pirmo reizi publicēju 2018.gada 2.maijā. Pārpublicēju tagad, jo šī tēma man atkal ir aktuāla.


Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

No comments:

Post a Comment