Search

Thursday, December 14, 2017

Krāsnī cepti puķkāposti

Krāsnī cepti puķkāposti, ļoti garšīgi un vienkārši. Recepte no zviedru autores Johannas Vestmanes (Johanna Westman) bērnu ēdienu grāmatas "Barnmat" (ļoti iesaku!), es tikai drusciņ pamainīju proporcijas. Es taisu kā našķi vai piedevas galvenajam ēdienam.
Sastāvdaļas:
neliels puķkāposts
aptuveni 0,5 dl olīveļļas (50ml)
garšvielas (pēc vēlēšanās) - karijs, ķimenes, sarīvēta citrona miziņa, nedaudz sāls

Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 C.
Nomazgātu puķkāpostu sagriež pa buķetītēm, liek cepamtraukā. Pārlej pāri olīveļļu, un ar pirkstiem samaisa.
Pievieno garšvielas.
Liek cepties cepeškrāsns vidū uz minūtēm 30.

Piezīmes:
Eksperimentē pats, kā Tev labāk patiks - cik daudz eļļas, cik ilgi cept, un cik daudz garšvielu. Lai izdodas!

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

2 comments:

  1. I will totally make this (without the lemon because I do not like lemon in cooking). Yum! Also, so neat to see you back on blogger!!!

    ReplyDelete