Search

Tuesday, May 6, 2014

Banānmaize (banana bread)

Banānmaize, kuru var cept gan ar cukuru, gan cukura vietā likt tikai medu. Recepte adaptēta no pavārgrāmatas Better Homes & Gardens, 11th edition. Ja mājās ir sauja riekstu un 2-3 banāni, kurus svaigā veidā neviens vairs neēdīs, tad šī recepte būs tieši laikā.
Sastāvdaļas:
sviests formas ietaukošanai
1,5 cup miltu (1cup = 2,4 dl; šeit bildes)
1,5 tējkar. cepamā pulvera
1/4 tējkar. kanēļa
šķipsna sāls
1 ola
3 vidēji banāni (lai sanāk 1 cup, kad ar dakšu samīca)
1 dl medus vai cukura
0,5 dl olīveļļas
1 citrona miza
1 dl sasmalcinātu riekstu (valriekstu, pekānu, lazdu riekstu, vai kas ir mājās)


Darba secība:
Uzsilda cepeškrāsni uz 175 C. Ietauko keksu cepamformu (tādu, kurai vidū caurums).
Lielā bļodā sajauc miltus ar cepampulveri, kanēli, sāli. Miltu masā izveido bedrīti, noliek malā.
Citā bļodā sajauc olu ar samīcītiem banāniem, medu vai cukuru, un olīveļļu.
Norīvē citronam mizu, un liek klāt slapjajā mīklā.
Slapjo mīklu lej klāt miltu maisījumam, un maisa tikai tik, lai milti vairs nav redzami. Ieloka riekstus.
Ar karoti mīklu liek cepamformā. Liksies, ka mīklas ir par maz, viss kārtībā.
Liek cepties minūtes 45-55, atkarībā  no krāsns.
Kad gatavs, izņem no krāsns un ļauj 10 min atpūsties, pirms gāž laukā no cepamformas.
Uzglabā istabas temperatūrā, pārsegtu ar pārtikas plēvi.
Notes:
Ja gribas vairāk saldu banānmaizi pie kafijas vai tējas (kā mafinus), tad iesaku likt vai nu cukuru, vai vairāk medus. Ja kā saldu maizi (piem., valriekstu maizi, ko ēdīs ar sieru), tad ir labi šitā.
Laba, pārbaudīta recepte.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

2 comments: